Boekentip 1: Durf te gaan!

Leven met hooggevoeligheid als talent van Marion Lutke. Dit boekje gaat over hooggevoeligheid. Soms wordt het ook hoog sensitiviteit genoemd. Toen ik zelf jaren geleden er achter kwam dat ik hoog gevoelig was, vielen er kwartjes. Ik begreep waarom ik moest uitrusten als ik met een stel vriendinnen wat leuks had gedaan. Of waarom ik zo overprikkeld was na een dag hard werken op de verpleegafdeling…
Lees verder

 

Boekentip 2: Je bent het al

Het boekje gaat over Stop met worden. Hoe kan je leven vanuit de identiteit die God je heeft gegeven? In dit goed leesbare werkboekje ga je kijken naar wat je allemaal over jezelf geloofd en over God. In de maatschappij wordt er constant wat van je gevraagd, om een betere versie van jezelf te worden.
Lees verder

 

 

Boekentip 3: De weg terug naar jezelf

Dit boek gaat over negen persoonlijkheidstypen. Door middel van een test kan je nagaan welk persoonlijkheid type je hebt. Het gaat over gedrag die je bewust of onbewust laat zien. Elk type heeft bepaalde eigenschappen en kwaliteiten. Elk type bepaalt hoe je om gaat met bijvoorbeeld problemen. Ook heeft ieder zijn eigen valkuilen.
Lees verder

 

     
 

Boekentip 4: Houd me vast

Als je aan je relatie wilt werken is dit een aanrader. Een heel bekend boek van Sue Johnson. Zij heeft de EFT relatie therapie ontwikkeld, de methode waar ik mee werk. Hoe kan je een hechte en veilige relatie creëren waarin je je veilig voelt. Er zijn meerdere boeken van Sue verkrijgbaar zoals de christelijke variant: “Met jou en God verbonden”.

   

 

 

Boekentip 5: De fontein

Soms kom je er achter dat je telkens weer in zelfde patronen leeft. Dit kan te maken hebben met het familie systeem waarin je zit. Aan de hand van de fontein als metafoor voor het familiesysteem leer je wat jou plek is in de fontein. Onbewust kan het zo zijn dat je niet op de juiste plek staat in de fontein waardoor je op van allerlei vlakken problemen kan ervaren. Dit boek geeft inzicht en helpt  je op de juiste plek te gaan staan. Prachtig (luister) boek waar ook veel podcasts over te vinden zijn.