Medewerkers die uitvallen en voor lange tijd in de ziektewet belanden door bijvoorbeeld depressieve klachten, stressklachten of een burn-out komen vandaag de dag steeds vaker voor. Bij een gemiddelde werknemer die voor langere tijd thuis komt te zitten lopen de kosten al snel op tot 10.000 euro of meer.

Voorkom uitval
Als je een bedrijfscultuur creëert waarin er tijd en aandacht is voor deze zaken kun je veel problemen voorkomen. In deze krappe arbeidsmarkt is het welzijn van je medewerkers van groot belang. Aandacht, verbinding en communicatie zijn kernwaarden. Iedereen wil gezien worden. Vaak is er sprake van een hoge werkdruk waardoor deze waarden in het gedrang komen.

Werkgeverspakket
Herken je dit bij één van de medewerkers? Gun hem of haar het dan om met zichzelf aan de slag te gaan. Maak er werk van en bied je medewerker een pakket aan van 7 sessies inclusief intake voor 750,-*

Een waardevolle medewerker behouden
Sommige medewerkers ervaren ballast waardoor ze hun werk niet zo goed kunnen doen als voorheen.  Het kan zijn dat de medewerker gewoon teveel hooi op zijn of haar vork heeft genomen, maar meestal zit het probleem dieper. Door bijvoorbeeld een gebeurtenis uit hun jeugd, rouw of een laag zelfbeeld. Ook vragen de maatregelen rondom Corona veel van de veerkracht van de mensen. Conflicten met leidinggevende, of meningsverschillen met collega’s op de werkvloer zijn veelvoorkomende symptomen.

Wie is Bij Klarisse?
Als psychosociaal therapeut in Genemuiden/ Zwartewaterland begeleid ik diverse medewerkers die tegen hun grenzen aanlopen.  Aan de hand van een concreet behandelplan stel ik met de medewerker duidelijke doelen op. Het is van groot belang dat de medewerker gemotiveerd is en een bepaalde mate van zelfreflectie heeft. Zo kunnen er mooie stappen gemaakt worden en zal de medewerker lekkerder in zijn/ haar vel zitten en  weer plezier kunnen ervaren binnen jouw bedrijf.

* Dit is inclusief een vrijblijvende intake van €125,- (Deze wordt separaat gefactureerd mocht de medewerker besluiten niet verder te gaan). Vervolgafspraken zijn €70,- per sessie.

Tip: Het is uiteraard ook mogelijk werknemers te vragen om een eigen bijdrage. Ook bieden steeds meer cao’s en organisaties medewerkers een eigen persoonlijk ontwikkelbudget aan waarin ze kunnen kiezen om in zichzelf te investeren.