Voor de gesprekken Bij Klarisse is geen verwijsbrief van de huisarts nodig. We starten altijd met een kennismakingsgesprek. Daarbij kijken we van beide kanten of er een klik is. Mocht je niet verder gaan, dan worden er geen kosten in rekening gebracht. 

Na de tweede sessie maak ik een behandelplan dat ik samen met je bespreek. Na een aantal sessies evalueren en bekijken we of we nog op de goede weg zitten. Jij bepaalt of je door gaat met de gesprekken. De gesprekken vinden plaats in overleg. Meestal is dit om de twee weken. Ik heb een eigen praktijkruimte aan de Achterweg in Genemuiden.

Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten
Meerdere zorgverzekeraars vergoeden vanuit de aanvullende verzekering (een deel van) deze kosten. Via de website van de Nederlandse Federatie Gezondsheidszorg is te achterhalen welke verzekeraars vergoedingen verstrekken. Ook heb ik het keurmerk Ik zoek Christelijke hulp, waardoor de therapiesessies worden vergoed bij cliënten van De Christelijke Zorgverzekeraar (die aanvullend verzekerd zijn).

Consulten vallen niet onder het eigen risico
Er wordt geen aanspraak gedaan op het Wettelijk Eigen Risico omdat vergoeding verstrekt wordt vanuit de aanvullende verzekering. Controleer hiervoor zelf je polisvoorwaarden op complementaire zorg / alternatieve geneeswijzen. Soms is de werkgever, de kerk of de gemeente bereid de kosten deels op zich te nemen. Als je hulp nodig hebt en het is financieel een probleem, meld het bij me en dan zoeken we samen naar een oplossing.

Gesprekken afzeggen kan tot 24 uur voor aanvang. Anders wordt het gesprek in rekening gebracht.

Verschil tussen een psychosociaal therapeut en een psycholoog
Een psycholoog heeft minimaal een vierjarige wetenschappelijke studie psychologie aan de universiteit gevolgd. Een GZ psycholoog of psychiater mag een diagnose stellen volgens de DSM. Psychologische begeleiding valt onder de basis verzekering en daarbij is het verplicht eigen risico van toepassing. Je hebt een verwijzing nodig van de huisarts.

Als psychosociaal therapeut heb ik een vierjarige HBO opleiding gevolgd. In de therapie staat niet een diagnose centraal maar jij als persoon met jouw hulpvraag. We kijken we samen naar de belemmerende patronen. Je hebt geen verwijzing nodig van de huisarts. Soms zijn er klachten die beter ook door een huisarts gezien moeten worden voor we starten met de gesprekken.

Samengevat:

  • Individuele therapie gesprekken van 60 minuten kosten € 75,-
  • Individuele therapie gesprekken van 75 minuten kosten € 85,-
  • EMDR sessies duren 75-90 minuten en kosten € 85,-