Boekentip 4: Gewoon lekker afvallen

Een mooi laagdrempelig werkboekje van Sharon Numan wat gaat over afvallen maar vooral dat je leert luisteren naar je lichaam en naar je emoties. Het gaat niet over een dieet maar over gezond leren eten en leven, vanuit een relatie met Jezus. Je gaat terug naar de basis: Hoe God het eten bedoeld heeft.

Er staan leuke opdrachten in en mooie bijbelteksten. Ze helpen om je denken te vernieuwen. Je gaat kijken naar je eigen gedachten en overtuigingen Het werkboek bestaat uit twaalf stappen. Je leert experimenteren, reflecteren en op onderzoek uit te gaan. Elke stap is gericht om je te helpen te zien hoe God jou ziet. Al met al een prachtig boek om te leren kijken naar jezelf zoals God dat doet.

Een nieuwe levensstijl automatiseren kost 63 dagen 
Dit blijkt uit onderzoeken naar leefstijltrainingen. 21 Dagen om de nieuwe leefstijl in je bewustzijn te plaatsen en 42 dagen om de nieuwe gewoonten van het bewustzijn naar het onderbewuste te verplaatsen. Daarom kunnen we de vier gesprekken verdelen over 63 dagen zodat het een automatisme gaat worden. Het lijkt me heel leuk om samen met jou een stukje mee te lopen en dit boekje te doorleven.