Ken je dat? Je ziet een leuk boek in de winkel waarvan je denkt: Dat onderwerp, daar wil ik mee aan de slag! Vol goede moed begin je te lezen maar al gauw blijft het boek liggen. De belofte van deze boeken is vaak, dat na het lezen je probleem is opgelost.

Meestal krijg je wel een bepaald inzicht, maar het blijkt heel lastig om er ook echt wat mee te doen in de praktijk van alle dag. Ik wil je hierbij helpen. Vooral in deze tijd! Deze periode midden in de coronacrisis kun je flink geconfronteerd worden met jezelf. Je moet de hele dag “aan” staan….

De kinderen moet je helpen met hun schoolwerk, je moet je verdiepen in iets wat je eigenlijk helemaal niet ligt. Daarnaast moet je ook je eigen werk nog doen.  Dit kan heel vermoeiend zijn al dat “moeten”. Continu wordt er een appél op je gedaan. Of je werk of dat van je partner valt opeens helemaal weg. Letterlijk werkeloos thuiszitten betekent veel meer dan het verlies van een inkomen. Doordat je werk er niet meer is raak je ook jezelf een beetje kwijt. Je denkt: “ Wie ben ik ook al weer”?

Ook het gebrek aan sociale contacten breekt mensen op. Je voelt je eenzaam en weet bijna niet hoe je de dagen door moet komen. Je hebt het gevoel stil te staan ook in je ontwikkeling. Het verlies van een dierbare waarbij je niet op een normale manier afscheid kon nemen kan ook een enorme impact hebben. De stress, verdriet en eenzaamheid die je ervaart kunnen ervoor zorgen dat je slecht slaapt en je overprikkeld voelt.

Hoe ga jij om met stress?
Iedereen reageert in deze tijd op zijn eigen manier. Vaak is het een overlevingsstrategie die je als kind hebt geleerd. Sluit je je af voor de werkelijkheid? Of juist niet? In een relatie of een gezin kunnen deze overlevingsstrategieën tot spanningen leiden doordat je elkaar niet helemaal goed begrijpt.  

Wat hierbij kan helpen is er over te praten. Om jezelf beter te leren kennen. Daarmee komt er lucht en ruimte voor jezelf en ook meer begrip voor de ander. Het kan veel voldoening geven om eens die blik naar binnen te maken en te reflecteren op jezelf. Daar wil ik je bij helpen.

Ik heb veel prachtige boeken gelezen die het leven van mijn cliënten hebben veranderd. De komende tijd wil ik er telkens één uitlichten.


Wil je jezelf beter leren kennen? Aan de hand van een boek in 4 gesprekken? Neem dan contact op!


[reCAPTCHA]